mobirise.com

FASTER ROUTE FOR TRADE

Utforska nya Sidenvägen – järnvägstransport och spedition mellan Kina och Europa.

Den nya Sidenvägen erbjuder många nya möjligheter för företag som bedriver handel mellan Kina och Europa. Järnvägsruttens popularitet växer och är ett allt mer efterfrågat alternativ till flyg- och sjöfrakt. Företag som Finland-baserade ProStar Logistics har redan en betydande erfarenhet av försändelsetransporter längs rutten.

Transporttiderna från Kina till Europa är endast 14 dagar. Jämfört med flygfrakt är kostnaden för frakt via järnväg mindre än hälften och dessutom mer pålitlig. Paketen lastas och ligger tryggt på plats från start- till slutstation.

Vi förstår att transport av din värdefulla last lätt kan väcka frågor. Frågor om säkerhet, trygghet och transporttider är alla befogade. Ni kan känna er trygga i att vi redan har tänkt på allt det där. Som AEO-certifierat företag är vi kvalitetssäkrade av Tullverket och EU. Du erbjuds dessutom möjligheten att i realtid spåra alla försändelser och paket som skickas längs nya Sidenvägen.

Spana in spåren i Kinas Belt and Road Initiative

Ta en titt på vår videopresentation som berättar mer om spårningstjänsten.

SERVICE

Vår fullt integrerade logistiktjänst och lösningar för distributionskedjor kan vi erbjuda tack vare vårt arbete för att kombinera Kinas inhemska transportsystem med nya Sidenvägens järnvägsservice, inklusive distributionssystem runtom i Europa.

Tjänsten erbjuder en total insyn i vart ert gods befinner sig längs med nya Sidenvägen.

Tidsschema och transporttider:
Vi erbjuder avgångar varje vecka enligt olika scheman för fulla, eller delvis fyllda, containerlaster. Avgångarna sker från Wuhan, Xi’an och Zhengzhou till Warsaw och Kouvola, Finland.

Leverans från Finland till Sverige:
Järnvägstransporten stannar i Kouvola, Finland eller Warszawa, Polen beroende på varornas slutdestination. Gods som ska vidare till Sverige fraktas därefter vidare i obrutet skick tack vare integrerad transport längs med vägnätet. Efter genomförd tullklarering i Sverige skickas godset vidare till varumottagarens dörr.

Prices och taxa

Vår prissättning är transparent och enkel. Du erbjuds alltid ett allomfattande pris från upphämtning till leverans.
Det inkluderar all hantering, spedition och administration. Allt vi behöver är en
upphämtningsadress, leveransadress och godsets dimensioner.

1

EKONOMI

Järnvägstransport är genomsnittligen endast en tredjedel så kostsamt som flygtransport. Kostnaden för flygfrakt är ca 3 EUR per kg jämfört med kostnaden för järnvägsfrakt som är endast 1 EUR per kg.

2

PRISER

För era transporter erbjuder vi ett allt-i-ett-pris som inkluderar all hantering - du behöver inte betala något extra längs vägen.

3

HASTIGHET

Kostnadseffektivitet och smidighet är nyckelfaktorer inom e-handeln. Järnvägsfrakt är både en snabb och billig transportmetod. Vår tjänst är utmärkt för e-handelsprodukter med hög omsättning!

4

TRANSPORT

Transittider från dörr till dörr från Kina till Sweden är I genomsnitt 22 – 24 dagar. Det är dubbelt så snabbt jämfört med sjöfrakt. Men du sparar inte bara tid från sjöfrakten utan dessutom pengar från flygfrakten. Skicka en större mängd gods för samma peng och få hem den snabbare!

Vanliga frågor och svar

För att kunna ge dig en transportoffert behöver vi ha följande information: upphämtnings- och leveransadress, godsets dimensioner, vikt, typ av emballage samt information om godset är klart att lastas.

Du erbjuds alltid ett totalpris för fraktandet. Priset inkluderar exportklarering i Kina, terminalhanteringsavgift, leverans till varumottagare i Europa. Endast importtullklarering, tullavgifter och moms tillkommer.

Vi behöver avsändarens kontaktinformation. Vi tar kontakt med avsändaren från vårt kontor i Kina och verifierar upphämtningsadressen, tid för upphämtning och bekräftar exporthandlingarna (faktura och packlista), för exportklareringsändamål.

Vårt kontor i Kina skickar spårningsutrustningen till avsändaren i förväg och aktiverar spårningen så snart sändningen är klar. Du får därefter en länk till din e-postadress som du använder för att spåra godset.

När godset är redo så hämtar vi upp det vid en serviceterminal för vägfrakt i Kina. Sändningen klareras för export och lastas på containertåg för fortsatt transport till Europa.

Din leverans anländer i Sweden cirka tre veckor efter det att tåget har börjat sin resa. Vår spårningstjänst gör det enkelt för dig att följa ditt gods. Vi skickar dig en ankomstnotis när godset kommer fram och försäkrar oss om att leveransadress och information för importklarering stämmer.

HJÄLP TILL ATT STOPPA KLIMATFÖRÄNDRINGARNA
TILLSAMMANS MED OSS!

Järnvägstransporter från Kina till Finland utan att
belasta klimatet.

VI TAR ANSVAR
FÖR KLIMATET
OCH VÅR MILJÖ 

Koldioxidutsläppen från järnvägstransporten är endast en åttondel av de utsläpp som genereras från flygfraktindustrin.
Genom att välja ett mer miljövänligt transportalternativ hjälper du oss att motverka klimatförändringar.
China Rail Express anammar en ekologisk transportmetod för att frakta gods från Kina till Europa, och detta både snabbare än sjöfrakt och billigare än flyget!

Kuljetukset rautateitse Kiinasta Suomeen

OMDÖMEN FRÅN VÅRA KUNDER

”Att göra affärer med China Rail Express har alltid varit enkelt och smidigt. Våra känsliga instrument har alltid anlänt säkert, när vi fraktade med flyg kom de ofta fram skadade eller trasiga. Det är också bekvämt att kombinera och konsolidera sändningar från olika leverantörer.”

KONTAKTA OSS

Fyll i formuläret nedan och berätta vilket sorts gods du vill frakta
så kontaktar vi dig så snart vi kan.

** Information markerad med en asterisk är obligatorisk..